Groot succes voor Rebound in uitwedstrijden

Op zaterdag 16 december stond voor alle Rebound teams een uitwedstrijd op het programma. Voor de jeugd betekende dit tevens de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, en volgt er in het nieuwe jaar een nieuwe indeling. U16 speelde de laatste wedstrijd uit in Ter Aar tegen ABC, waar in de thuiswedstrijd helaas dik van werd verloren. Rebound moest erg wennen aan het verschil tussen U14 en U16 indeling. Er werden geen punten behaald en regelmatig met grote cijfers verloren. Gelukkig is de progressie duidelijk waarneembaar, waardoor zeker de hoop aanwezig dat in de tweede seizoenshelft wel punten behaald gaan worden.

Rebound U10 moest in de laatste wedstrijd naar Oud-Beijerland om tegen BOB te spelen. De tegenstander stond laag in de rangschikking, maar met een team van slechts zes spelers zou Rebound het best zwaar kunnen krijgen. Echter net als in de voorgaande wedstrijden was het spel goed verzorgd en werd er goed overgespeeld. Dit resulteerde in een voorsprong bij de rust van 8 – 18 en bleef Rebound uiteindelijk ook aan de juiste kant van de score en werd de wedstrijd winnend afgesloten met 16 – 32. Daarmee kwam deze competitie tot een einde en is Rebound U10 2de geworden. Van de 10 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 1 reglementair gewonnen omdat de tegenstander niet kwam opdagen. Alleen uit in Gorinchem en de twee wedstrijden tegen Green Eagles gingen verloren. Het laatstgenoemde team is dan ook zonder verliespunten kampioen. In de volgende seizoenshelft zal U10 in dezelfde (5de) klasse uitkomen.

Voor U12 stond de uitwedstrijd tegen de Helmink Heroes op het programma. De tegenstander is in de stand op de laatste plaats terug te vinden, maar daar was in de eerste helft niets van te merken. Of het aan de vertraging van het aanvangstijdstip lag of iets anders, maar Rebound was zeker nog niet wakker. Bij rust was er sprake van een nipte voorsprong. Anders dan in voorgaande wedstrijden werd Rebound juist de tweede helft beter en bijna geen kind meer aan de tegenstander en werd nog ruim gewonnen met 28 – 47. Ook U12 is tweede geworden met 7 overwinningen en drie verliespartijen. Thuis werd onnodig van Devine verloren en gingen beide wedstrijden tegen Zoebas ruim verloren. Dit team uit Zoetermeer werd zonder verliespunten glansrijk kampioen en speelde duidelijk een niveau te laag.

Na de wedstrijd van U12 werd de wedstrijd van Rebound heren 1 in dezelfde sporthal en tegenstander gespeeld. Ook door dit team van Rebound werden de punten in de tas richting ‘s-Gravendeel meegenomen. De uitslag was 63 – 67.

 

Tot na de jaarwisseling!

Onze sponsoren