Jeugd Rebound verdubbelt puntentotaal

Zaterdag 19 november was een goede dag voor beide jeugdteams van BV Rebound. Zowel de wedstrijd van U14 als deze van U10 werden in een overwinning omgezet.

De dag begon al goed door de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten in de ‘s-Gravendeelse haven. Veel van de spelers van U10 waren in hun pietenpak langs de kade te vinden. Een goede warming-up voor de wedstrijd van die dag. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen de Waterdragers uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Een tegenstander waar de enige punten tot nu toe tegen gepakt waren. Vol optimisme gingen we met 10 spelers (Jelle was er niet bij), waaronder pietje Puk op weg. De wedstrijd was erg spannend en duidelijk was dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Was de eerste periode nog voor de waterdragers, de rust werd met een 2 punten voorsprong bereikt. Er werd goed overgespeeld en iedereen verdedigde goed zijn mannetje en vrouwtje. Onder toeziend oog van de meegereisde supportersschare werd de voorspong in de tweede helft verder uitgebouwd, vooral door een hoog scoringspercentage van Luka, echter maakte Rebound U10 het in de zevende periode nog spannend, fijn voor het publiek. De laatste periode kreeg Olivier het echter op zijn heupen en scoorde hij de ene naar de andere. Dit resulteerde uiteindelijk in een prachtige overwinning met 8 punten verschil (34- 42). Hiermee is het puntenaantal van ons U10 verdubbelt naar 4. Over twee weken spelen we de thuiswedstrijd tegen Rowic, waarbij onze kleinste spelers vol voor de overwinning zullen gaan.

In de vertrouwde sporthal de Schenkel stond om 18.15 uur de thuiswedstrijd van U14 tegen Juventus 2 uit Schiedam op het programma. Deze ploeg had in Schiedam nog met twaalf punten verschil gewonnen van Rebound. Na de ietwat ruime nederlaag van vorige week wilden de spelers van Rebound wat rechtzetten. Tot op het bot gemotiveerd startte U14 furieus uit de startblokken, getuige de eerste periodestand van 20 -5. Ook de tweede en derde periode werden winnend afgesloten. Dat de laatste periode iets gas werd teruggenomen is dan ook begrijpelijk. Juventus kwam daarom nog 4 punten dichterbij, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Uiteindelijk bleef het scorebord staan op 50 -23. Een mooie overwinning en een goede revanche!. Naast de reglementaire overwinning op de FlaxFieldFighters, nu een echte overwinning! Leuk om te vermelden is dat acht van de tien spelers de basket wisten te vinden, waarmee hun rugnummers op het wedstrijdformulier bij de scores verschenen. De laatste score van de wedstrijd kwam op naam van Lorenza.

Volgende week speelt U14 de uitwedstrijd tegen de Squirrels in Berkel en Rodenrijs, waarbij het aanvangstijdtip 14.45 uur is. Succes volgende week!

Onze sponsoren