Rebound nut thuisvoordeel niet volledig uit

Het was op 17 maart een drukte van belang in de Schenkel. Alle competitieve teams van Rebound speelden een thuiswedstrijd en om 14.15 uur begonnen U10 en heren 1 de middag met wedstrijden tegen Voorne respectievelijk SVO Utrecht. Het programma werd afgesloten met wedstrijden van U16 tegen de Flaxfieldfighters en U12 tegen Binnenland uit Barendrecht.

Gezien de ranglijst, waar Voorne de laatste plaats bezet en Rebound in de top van het klassement te vinden is, maar ook de heenwedstrijd, waarbij een klinkende 9 – 63 zege werd behaald, was de verwachting dat het een makkelijke middag voor Rebound U10 zou worden. Dit mede ook op basis van de resultaten, kwaliteit en werklust van de afgelopen weken. Tegenstander Voorne had slechts vijf spelers, maar dat blijkt niet altijd een nadeel te zijn. Voorne legde een enorme werklust op de vloer, wat af en toe gepaard ging met wat ruw spel. Ze eindigde dan ook met slechts vier spelers. Rebound nam snel een voorsprong en hield deze de hele wedstrijd vast. Op een gegeven moment was de deze opgelopen naar meer dan 12 punten, echter werd de laatste periode ingegaan met slechts een minimale voorsprong. Helaas wist Rebound het uiteindelijk niet te redden en was de nederlaag een feit. Leuk voor tegenstander Voorne die de eerste punten van het seizoen pakte, maar zuur voor Rebound U10 dat de wedstrijd met 30 – 34 verloren ging. Volgende week komen de Squirrels op bezoek, een tegenstander waar de uitwedstrijd mede als gevolg van blessureleed nipt van verloren werd. Wellicht een mooie mogelijkheid om dubbel revanche te halen.

Heren speelde thuis tegen SVO, een tegenstander iets hoger in de ranglijst te vinden, waarbij de uitwedstrijd een reglementaire nederlaag werd, doordat er te weinig spelers op de been gebracht konden worden. In een wedstrijd die voor het overgrote deel gelijk opging trok Rebound uiteindelijk aan het kortste eind. In de laatste periode was de achterstand te groot om nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning en zo werd de wedstrijd verloren met 50 – 58. Volgende week vertrekt Rebound naar Oegstgeest, de nummer 4 van de ranglijst, waar zal worden getracht om de tweede uitoverwinning binnen te halen. In de thuiswedstrijd werd met 67 – 52 van Oegstgeest gewonnen.

Rebound U16 kreeg bezoek van de Flaxfieldfighters uit Hendrik-Ido-Ambacht, een team dat uit meisjes en jongens bestaat, maar in de uitwedstrijd een flink maatje te groot was, want deze werd verloren met 102 – 16. Hoe deze monsternederlaag tegen deze tegenstander vandaan kwam, blijft de grote vraag. Zeker in het eerste deel van de wedstrijd gaf Rebound goed partij en was het delen de bovenliggende partij. Dat uiteindelijk de wedstrijd verloren ging met 42 -74 doet niet af aan het feit dat dit een goede wedstrijd was van Rebound. Volgende week heeft Rebound U16 een dagje vrij en kan worden opgeladen voor de wedstrijd in de week erna, uit in Hellevoetsluis tegen Jump’80.

Ook Rebound U12 speelde een thuiswedstrijd en wel tegen het meisjesteam van Binnenland. In Barendrecht werd met 31 – 62 gewonnen en dus waren er genoeg voortekenen om ook deze wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Al snel werd duidelijk dat deze voortekenen niet liegen, want Rebound pakte al heel snel een ruime voorsprong. Hierbij dient te worden gezegd dat de dames van Binnenland wel erg hun best deden en zeker wel basketbal-skills bezitten. Man van de wedstrijd was Binc, die door een hoog scoringspercentages 8 punten binnen wist te slepen. Leuk om te vermelden is dat alle spelers de basket wisten te vinden en in het wedstrijdformulier zijn verschenen. De ruime voorsprong werd niet meer weggegeven en bleef het scorebord stil staan bij een score van 53 – 26. Volgende week zondag gaat U12 naar Gorinchem om tegen Goba te spelen. Zo werd een drukke middag in de Schenkel afgesloten en was het leuk om te zien dat de tribunes goed gevuld waren en dat er zo een leuke sfeer hing, waarbij kan worden geconcludeerd dat Basketbal in ‘s-Gravendeel meer en meer gaat leven. Een positief gevoel. Veel succes volgende week.

Attachment

Onze sponsoren