Rebound wint alle wedstrijden

Rebound wint alle wedstrijden

Op zaterdag 5 oktober moesten alle teams van Rebound aantreden. Ons seniorenteam speelde de uitwedstrijd in Hellevoetsluis tegen Jump’80, een team terug te vinden in de onderste regionen van de competitiestand. Rebound MSE 1 wist de eerste twee wedstrijden winnend af te sluiten. In het begin van de wedstrijd was de stand op de ranglijst niet zichtbaar. Jump’80 nam de leiding en het duurde net voor het rustsignaal voordat Rebound de voorsprong had overgenomen (20 – 22).  Na rust werd deze behaalde voorsprong langzaam verder uitgebouwd en uiteindelijk niet meer weer weggegeven (42 – 53).  Alle spelers wisten de basket te vinden, waarbij Rutger met 10 punten de meeste behaalde. Rebound heeft nu alle drie de gespeelde wedstrijden gewonnen.

De jeugdteams speelden de wedstrijden in de Schenkel, waarbij om 14.15 uur U10 het spits afbeet.  De tegenstander van vandaag, de Helmink Heroes uit Zwijndrecht, had net als Rebound de eerste 3 wedstrijden verloren. Kansen dus om te winnen. De wedstrijd ontaardde zich in echte thriller waar beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren, getuige de ruststand van 10 – 10. Het bleef tot het einde spannend, maar uiteindelijk wist Rebound een kleine voorsprong vast te houden en de punten in ‘s-Gravendeel te houden (18 – 16). Jens en Jari wisten met elk 5 punten de meeste punten te maken. Iedereen goed gespeeld en gefeliciteerd met jullie eerste overwinning.

Om 16.00 uur stonden er twee wedstrijden op het programma, namelijk speelde U12 tegen Zoebas en U16 speelde de thuiswedstrijd tegen Leerdam. Gezien het resultaat uit de eerste wedstrijden van het seizoen van beide tegenstanders, was het verwachting dat de teams van Rebound een makkelijke middag zouden beleven. Al snel bleek die voorspelling ook juist te zijn. Bij U16 was de ruststand 30 – 6 en wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 57 – 12. Alle spelers van Rebound wisten vanmiddag te scoren. Na 4 gespeelde wedstrijden heeft Rebound 3 keer gewonnen. Het krachtsverschil tussen Rebound U12 en Zoebas was feitelijk nog groter, want na de eerste periode van 4 minuten was de tussenstand 17 – 0. Stand-in coach Suzanne had de beschikking over 10 spelers en kon daarmee elke periode 5 uitgeruste spelers inzetten. Bij rust was de voorsprong van U12 al opgelopen naar 49 – 6. In de zesde periode is de stand ‘bevroren’ omdat er een verschil van 50 punten was bereikt. De officiële uitslag was dan ook 61 – 10. Na 5 wedstrijden heeft Rebound U12 4 keer gewonnen.

Volgende week hebben alle teams van Rebound weer een wedstrijd. Op zaterdag beginnen de senioren van Rebound om 16.15 uur met een thuiswedstrijd tegen Baros uit Rotterdam, een team zonder puntverlies. Op zondag spelen de jeugdteams alle een uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketball. U10 begint om 09.30 uur, terwijl Rebound U12 om 11.00 uur begint. Uiteindelijk begint om 17.00 uur Rebound U16 aan de wedstrijd. Veel succes allemaal!

Attachment

Onze sponsoren