Spektakelstukken in de Schenkel

Spektakelstukken in de Schenkel

Op zaterdag 20 januari stonden er eigenlijk 4 thuiswedstrijden van Rebound op het programma. Helaas had de tegenstander van Heren 1 te weinig spelers en wordt de wedstrijd tegen de FlaxFieldFighters verzet naar 3 maart. Heren 1 komt maandag de 22e in actie in een thuiswedstrijd tegen Baros. Zaterdag 27 januari staat om 16.00 uur de uitwedstrijd tegen Cady’73 op het programma.

Er  bleven drie thuiswedstrijden over van alle jeugdteams van Rebound. Voor Rebound U16 kwam de tegenstander uit Rotterdam. Rotterdam U16 4 trad aan met een paar lange en stevige jongens en kon Rebound daar een voltallig team tegenover zetten. In de eerste seizoenshelft waren de tegenstanders steevast een maatje te groot en hoopvol werd begonnen aan deze wedstrijd, waarbij de start ook goed was met direct een voorsprong. Rebound U16 beschikt over spelers die qua leeftijd bij U14 mee mogen doen en de fysieke kracht van de tegenstander is zo groot dat dit ook in de score wordt uitgedrukt. Uiteindelijk wist Rotterdam de wedstrijd  met 16 – 97 te winnen, maar toonde Rebound wel heel veel inzet en werd er goed overgespeeld. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en komt Jump’80 uit Hellevoetsluis op bezoek en begint de wedstrijd om 18.00 uur.

U10 begon de middag met een thuiswedstrijd tegen Juventus uit Schiedam, een tegenstander die de eerste wedstrijd net als Rebound U10 in winst had weten om te zetten. Zonder de geblesseerde Oscar, maar met voor het eerst Shawke waren er 7 spelers beschikbaar. Na de winst vorige week in Oud-Beijerland was het vertrouwen in een goede afloop groot. De start was erg goed en Rebound liep snel uit naar een comfortabele voorsprong, welke in de rest van de wedstrijd niet werd weggegeven. De score was uiteindelijk 49 – 24 en zijn er na twee wedstrijden 4 punten vergaard. Tim was met 24 punten dé topscorer van de wedstrijd. Volgende week gaan we naar sporthal de Dukdalf in Brielle, waar Voorne de tegenstander is, een team dat de eerste wedstrijd van de tegenstander van vandaag verloren heeft. Overigens staan er foto’s van de wedstrijd tegen Juventus op de website.

Na de winstpartij vorige week in Barendrecht stond voor Rebound U12 de thuiswedstrijd tegen Cady’73 op het programma. Bij de warming-up bleek direct dat dit een geduchte tegenstander zou zijn. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd, waarbij de tegenstanders erg aan elkaar gewaagd waren. De score ging gelijk op en werden er ook veel persoonlijke fouten gemaakt. De wedstrijd begon intens en eindigde intens, waarbij alle spelers van Cady’73 2 fouten of meer hadden. Bij Rebound was dit helaas wat minder goed verdeeld. Helaas moesten Olivier en Corina met 5 fouten vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Complimenten voor Obaida die bij de rust al op 4 stond, maar in de tweede helft heel netjes verdedigde. De wedstrijd moest door de foutenlast met 4 spelers worden beëindigd, maar werd er door de overgebleven spelers gevochten als leeuwen en werd de nipte voorsprong met een speler minder niet meer uit handen gegeven. De tweede wedstrijd van het seizoen werd gewonnen met 50 – 47. Volgende week spelen we opnieuw thuis en dan komt Goba uit Gorinchem op bezoek en zal de wedstrijd beginnen om 16.15 uur.

Attachment

Onze sponsoren