Twee keer winst voor Rebound jeugd

Op zaterdag 9 december stonden er 3 thuiswedstrijden op het programma, maar werd ‘s-ochtends door de tegenstander van Heren 1 gebeld dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden. De wedstrijd om 16.15 van Rebound U10 tegen Goba en de wedstrijd van 18.00 uur van U12 tegen Binnenland konden wel gespeeld worden.

Tegenstander Goba had de wedstrijd in Gorinchem met 38 – 27 gewonnen en dus een geduchte tegenstander. Rebound en Goba strijden achter de Green Eagles voor de tweede plek. Met een voltallig team werd de wedstrijd aangevangen en al snel was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Het spel golfde op en neer en daarmee ook de scores. De tegenstanders waren gelijkwaardig, Goba had met twee langere kinderen een flink voordeel, maar daar zette Rebound veel inzet en een goede verdediging tegenover. Net op het moment dat werd verwacht dat de wedstrijd ook heel spannend zou blijven, werd ons U10 nog een stuk sterker en had de tegenstander geen antwoord meer. De einduitslag bedroeg 47 -36 in het voordeel van Rebound U10. Een mooie revanche voor het verlies in de heenwedstrijd. Heel goed gespeeld en vooral het teamspel was erg goed.

Volgende week staat voor Rebound U10 de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Om 10.30 uur begint de derby uit in Oud-Beijerland tegen BOB, een tegenstander waar in de thuiswedstrijd met 39 – 23 van werd gewonnen.

Rebound U12 speelde tegen Binnenland uit Barendrecht. De uitwedstrijd werd met 18 – 33 gewonnen door Rebound. Het verschil in kwaliteit werd in de eerste periode al duidelijk, waar Rebound als snel een voorsprong nam van 7 punten. Helaas wist de tegenstander zich te herpakken en kwam langszij, maar door een tussensprint had U12 opeens een voorsprong van 20 punten. Net als in eerdere wedstrijden laat Rebound het in de laatste periodes wat lopen, maar gelukkig was de voorsprong te groot dat U12 niet meer in te halen was. Met name in de laatste periode werd de basket weer gevonden en werd de wedstrijd uiteindelijk in winst omgezet met een uitslag van 53 – 41. Volgende week staat ook voor U12 de laatste wedstrijd op het programma. Om 16.30 uur wordt de uitwedstrijd tegen de Helmink Heroes gespeeld in de Sophiahal in Hendrik-Ido-Ambacht. De thuiswedstrijd werd ruim met 50 – 21 gewonnen.

Ook U16 speelt volgende week een uitwedstrijd en wel in ter Aar tegen ABC. De heren spelen net als U12 tegen de Helmink Heroes en de wedstrijd zal beginnen als deze van U12 klaar is. Veel succes volgende week!

Attachment

Onze sponsoren