Winst en verlies voor Rebound in de Schenkel

Op zaterdag 4 februari stonden er in de Schenkel om 16.15 uur twee thuiswedstrijden op het programma. Heren 1 speelde tegen de Waterdragers en Rebound U10 mocht aantreden tegen Rotterdam.

In de voorgaande wedstrijden van ons jongste team was al duidelijk dat de klasse waar in gespeeld moet worden te hoog gegrepen is. De vorige wedstrijden werden dan ook ruim verloren en de tegenstander van vandaag had juist de eerste twee wedstrijden gewonnen. Met een voltallige selectie van 11 spelers werd de wedstrijd aangevangen en al snel werd duidelijk dat de stand in de ranglijst overeen kwam met het spelbeeld. Ondanks bij de meesten een goede wil was het verschil te groot. De speler van Rotterdam met nummer vijf stak niet in lengte, maar wel in kwaliteit met kop en schouders boven iedereen uit. De ruststand werd met een 28 – 6 achterstand bereikt. Hoewel het krachtsverschil ook in de tweede helft duidelijk zichtbaar was, was er wel iets meer spirit aan Reboundzijde waarneembaar. Met name aan het einde van de wedstrijd was Rebound op zijn best. De laatste twee periodes kon Rotterdam van scoren worden weerhouden. Heel goed! De einduitslag luidde 17 – 45 in het voordeel van Rotterdam. Volgende week volgt de volgende thuiswedstrijd tegen Cady.

Tegelijkertijd werd op veld 1 door het Heren team van Rebound gespeeld. Na de monsterscore van vorige week in de uitwedstrijd tegen de FlaxFieldFighters, waarbij net de 100 punten niet werd gehaald, werd met goede moed de tegenstander van vandaag tegemoet gezien. De uitwedstrijd tegen de Waterdragers werd nog met 88 – 80 verloren, maar nu was er al snel een verschil gemaakt in Rebound’s voordeel. Dit positieve verschil werd de hele wedstrijd vastgehouden, getuige de uitslag van 76 – 42. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Cady op het programma.

Het U14 team van Rebound  kwam dit weekend niet in actie, maar mag volgende week zondag in Rotterdam aantreden.