Winst en verlies voor Rebound

Winst en verlies voor Rebound

Op zaterdag 3 februari stonden er voor twee Rebound teams een wedstrijd op het programma. Rebound U1o speelde de uitwedstrijd tegen de Squirrels in Berkel en Rodenrijs en Heren had een wedstrijd in de Schenkel tegen RZ2.

Zonder Oscar en Fedde, die op bikkelweekend (kamperen bij temperatuur rond het vriespunt) in Duitsland waren met de Landrover club, een half zieke Tim waren er zeven spelers beschikbaar om de strijd aan te gaan tegen een tegenstander die na twee wedstrijden op twee punten stond. Rebound had na 3 wedstrijden nog geen puntverlies. De eerste helft begon goed en had Rebound het betere van het spel, maar wilden de punten niet vallen. Dit zorgde dat de Squirrels bij bleven en Rebound ging met een voorsprong van twee punten de rust in, die gelijk na de rust iets verder werd uitgebouwd. Dit leidde tot enthousiasme in het uitvak met supporters, waar menigmaal de wave te zien was. De voorsprong werd tot aan de laatste periodes vastgehouden, alleen kreeg Rebound toen pech met blessures. Jort kreeg een bal op zijn duim, Emma verzwikte haar enkel en Tim zijn griepje nam de overhand. De laatste periode kwam de tegenstander dan ook langszij en won alsnog de wedstrijd met 33 – 29. Als Rebound op volle sterkte was geweest en wat fitter, was de wedstrijd zeker in het voordeel van Rebound uitgevallen. In de thuiswedstrijd dan maar laten zien dat we een stuk beter zijn dan de eekhoorntjes. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma en kan iedereen herstellen.

Om kwart over zes begon heren 1 de thuiswedstrijd tegen RZ2, een laagvlieger in de ranglijst. Na een stroeve start waarbij de bezoekers uit Rotterdam brutaal de voorsprong pakten, wist Rebound toch de wedstrijd, waarin de punten schaars waren, toch naar zich toe te trekken en werd de wedstrijd in winst omgezet 51 – 41. Rebound speelde zonder Axel die naar Zwitserland is verhuisd en kan door de overwinning aansluiten bij de bovenste vier van het klassement, qua aantal verliespunten staat Rebound gelijk met plaats 1. Volgende week zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Goba op het programma. Thuis werd van de ploeg uit Gorinchem gewonnen en ook Goba bevindt zich in de onderste regionen van de stand.

Rebound U12 en U16 kwamen dit weekend niet in actie en kan U12 nog een weekje extra uitrusten. Rebound U16 speelt vrijdag om 19.45 uur de uitwedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht tegen de FlaxFieldFighters, een team dat in de competitiestand bij Rebound in de buurt staat, waardoor de kans op punten bestaat.

Attachment

Onze sponsoren