• Like & volg ons!

 • Word lid!

  Ben je benieuwd hoe het is om zelf een keer op het basketbalveld te staan? Is een vriend of vriendin lid en je zou wel een keer gezellig mee willen doen? Vroeger gebasketbald en zin om weer eens een balletje te gooien? Kom op een maandagavond naar de sporthal en train een keertje mee! Je kan bij ons altijd een paar trainingen volgen om vrijblijvend te kijken of het wat voor je is.

  Keuze gemaakt en wil je lid worden? Download het inschrijfformulier en lever deze in bij je trainer/coach. Hij of zij zal zorgen voor de afstemming met de ledenadministratie en de penningmeester.

  Teams
  De teamindeling wordt bepaald op leeftijd. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) kijkt daarbij naar de leeftijd die je bij de start van het basketbalseizoen hebt of dat jaar krijgt. Na de zomervakantie begint een nieuw seizoen. Ben je bijvoorbeeld 11 jaar of word je dat jaar nog 11, dan val je in de leeftijdscategorie ‘Under 12’. In de praktijk speelt, naast jouw leeftijd, natuurlijk ook mee welke teams er zijn en waar je als speler het beste past.

  In seizoen 2021-2022 zijn er binnen Rebound de volgende teams:

  • Under 10: jeugdleden van 7 t/m 9 jaar
  • Under 12: jeugdleden van 10 en 11 jaar
  • Under 14: jeugdleden van 12 en 13 jaar
  • Under 16: jeugdleden van 14 en 15 jaar
  • Heren senioren: wedstrijd spelend herenteam vanaf 17+
  • Recreanten: een gemixt team dat alleen traint

  Onze jeugdteams zijn meestal gemixte teams van jongens en meiden.

  Wat heb ik nodig?
  Basketbal is een intensieve zaalsport. Geschikte sportkleding en schoenen zijn daarom belangrijk. Een basketbaltenue bestaat uit een korte sportbroek, singlet/t-shirt en basketbalschoenen. Voor het spelen van wedstrijden heeft de vereniging voor elk team wedstrijdtenues. De clubkleuren zijn oranje/zwart. Bij de start van het seizoen wordt een kleine vergoeding gerekend voor het gebruik van een wedstrijdtenue. Vanuit dit fonds schaffen we nieuwe tenues aan wanneer het aan vervanging toe is.

rfwbs-slide